Wat voor effect heeft vakantie op jouw gevoel van werkgeluk?

Voordat we op vakantie gaan heeft in ieder geval 40% van de Nederlanders last van stress. Ben jij dan zo iemand die harder gaat werken om alles af te krijgen.
DOE DAT NIET!

Je werkt niet alleen harder op het werk. Je bent ook bezig met de planning van de vakantie, het vinden van een bestemming, het inpakken van de koffers en het schoonmaken van het huis zorgt voor deze pré-vakantie stress.

De eerste paar dagen van de vakantie hebben we nodig om bij te komen, bij te slapen en in de vakantiestemming te komen. Daarna kun je ….. GENIETEN van je welverdiende vakantie. Een periode om naar uit te kijken. Een moment van rust. Rust die ten goede komt aan je creativiteit, er ontstaan prachtige nieuwe ideeën die je na je vakantie weer met veel plezier kunt uitvoeren op je werk. Laat je ook niet verleiden tot het checken van je mailbox. Dit verstoort dit mooie creatieve proces. Gun jezelf dit en laat de boel de boel. En als je het dan echt niet kan laten, kijk dat de zondag voordat je weer aan het werk gaat naar je mail. Dat is echt vroeg genoeg.

Ik heb nog wat tips om stressmomenten te reduceren. Onlangs heb ik een zelf een stedentrip geboekt via www.srprs.me. Een leuk concept waardoor je in ieder geval niet na hoeft te denken over je bestemming. Dat is namelijk de verrassing. Een andere is dat het schoonmaken van je huis niet zo zinvol is, aangezien je na twee weken terugkomt met een berg wasgoed waar je u tegen zegt. En je huis er uitziet alsof er een bom ontploft is en je weer geheel opnieuw kunt beginnen met soppen.

Na deze heerlijke vakantie kun je weer met frisse nieuwe ideeën met plezier aan het werk. Naar mijn mening draagt vakantie dus wel degelijk bij aan jouw gevoel van werkgeluk.

Geniet er lekker van.

Jacqueline 

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?