sonja tabales

Sonja Tabales, HRM-en loopbaanadviseur gemeente Haarlemmermeer

Organisaties hebben baat bij mensen die pro-actief aan de slag gaan met hun loopbaan, zodat er een goede interne doorstroming is. Maar ook dat mensen dat werk doen waar ze hun kwaliteiten en talenten het beste kunnen inzetten.

Deze lezing stimuleert mensen om de regie te houden op hun eigen loopbaan, om het heft in eigen hand te nemen ten aanzien van hun eigen loopbaanontwikkeling. De lezing zet mensen aan om lef en durf te tonen om zich verder te ontwikkelen en daarover in gesprek te gaan met hun werkgever. Hoe beter bekend is wat iemand graag zou willen, hoe makkelijker het is de mogelijkheden met elkaar te onderzoeken. Te erkennen dat het eng is om veiligheid en zekerheid op te geven en te laten zien dat er (bijvoorbeeld door netwerkgesprekken, snuffelstages, uitwisseling of detachering) manieren zijn om mensen te faciliteren in het verkennen van nieuwe werelden.

Door het organiseren van deze lezing (en andere loopbaanactiviteiten) geef je als directie en management een goed voorbeeld, juist door aan te geven dat het goed en gezond is om actief om je heen te kijken naar mogelijkheden in je loopbaan, zowel intern als extern. Dat geeft medewerkers het gevoel van vertrouwen en goed werkgeverschap!

 

katja-adrichem

Katja Adrichem, senior HRM-consultant, gemeente Haarlem

Jacqueline Boots heeft met deze lezing de kick-off gegeven van de ‘Week van de Mobiliteit’ die we dit voorjaar bij de gemeente Haarlem met een aantal omliggende gemeenten organiseerden. Op inspirerende wijze wist ze de deelnemers te prikkelen om pro-actief na te denken over hun loopbaan.

Niet alleen maakte ze de deelnemers er bewust van dat het juist in deze tijd verstandig is om vooruit te kijken, ook gaf ze goede handvatten hoe je je kan voorbereiden op een volgende stap in je carrière.

 

 

Thérèse bosman

Thérèse Bosman, afdeling HRM, Gemeente Heemskerk

Na overleg heeft Iris voor de gemeente Heemskerk een training samengesteld, waarbij de deelnemers in drie dagen hun loopbaan onderzoeken. Door de intake- en eindgesprekken die door de HRM’ers met alle kandidaten zijn gehouden, verbinden we de training heel direct met de organisatie. Alle deelnemers zijn enorm enthousiast, enkelen zetten al heel direct een stap door te solliciteren. Verder heeft de training onverwachte positieve neveneffecten: medewerkers die elkaar helemaal niet kenden, hebben elkaar nu ontmoet op een bijzonder intense manier en willen elkaar graag blijven volgen in hun ontwikkeling. We gaan deze training herhalen vanwege het grote succes!

 

 

Reacties overige deelnemers:

  • Voel me aangezet om echt na te gaan wat ik zelf eigenlijk wil.

  • Leuk en leerzaam, voor mij de perfecte combi!

  • Prima praktische tips ook om mee aan de slag te gaan

  • Leuk om mijn collega’s eens op een andere manier te leren kennen

  • Verrassende opdrachten die me echt wakker geschud hebben, dank!

Nieuwsgierig hoe wij u kunnen helpen?

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?