Opleiding Loopbaanprofessional 3.0

en Methodiek JOBtoWORK.

 

Deze opleiding heeft
60PE punten ontvangen van NOBCO

 

 

Meer informatieInschrijven

DE opleiding voor loopbaanprofessionals inclusief de methode JOBtoWORK

Tijdens deze praktische opleiding leer je niet alleen om mensen professioneel te begeleiden bij het maken van keuzes in hun loopbaan. Je bent ook in staat om je coaching en advisering af te stemmen op de continue veranderingen op de arbeidsmarkt en wat bedrijven vragen van hun medewerkers.

Je leert werken met de methode JOBtoWORK, waarmee je je klanten daadwerkelijk eigen regie en verantwoordelijkheid geeft over hun loopbaantraject en dus hun loopbaan.  Deze methode is toepasbaar voor 90% van de mensen van LBO tot en met HBO/WO niveau.

Je bent in staat om zelf het belangrijkste instrument te zijn van je loopbaancoaching. 

Deze opleiding is bedoeld voor jou. De professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseer je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Gedurende 10 dagen nemen wij je mee in de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, laten we je proeven aan de mogelijkheden die je klant heeft en werken we met een allesomvattende methodiek die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

De Methodiek JOBtoWORK

Word jij een loopbaanprofessional 3.0 of ben je het al?
Ben je al loopbaanprofessional, wil je kennis vergroten en werken met een allesomvattende methodiek dan is een tweedaagse inwerktraining met deze methodiek iets voor jou? Na deze twee dagen weet je hoe de methodiek werkt en hoe je dit kunt inzetten voor het coachen, adviseren en trainen van je klanten.

Voor wie is de Opleiding loopbaanprofessional 3.0?

Deze opleiding is bedoeld voor jou. De professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseert je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Voor wie is de tweedaagse inwerktraining JOBtoWORK? 

Ben je al loopbaanprofessional, wil je kennis vergroten en werken met een allesomvattende methodiek dan is een tweedaagse inwerktraining met deze methodiek iets voor jou? Na deze twee dagen weet je hoe de methodiek werkt en hoe je dit kunt inzetten voor het coachen, adviseren en trainen van je klanten.

Deze training is passend als je:

MBO+, HBO of WO werk en denkniveau hebt. Je bent de professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseer je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Wat is het doel van de Opleiding loopbaanprofessional 3.0?

Met de opleiding ben je in staat om de klant te coachen naar de juiste keuze in zijn/haar loopbaan in een continue veranderende arbeidsmarkt. Waarbij de regie van de klant het uitgangspunt is. 

 

Hoe is de training opgebouwd?

BLOK 1/Dag 1 en 2: Methode JOBtoWORK

Deze methode, die uitgaat van eigenaarschap, eigen verantwoordelijkheid en regie, bied je meer dan 200 tools, die voor 90% van al je klanten kunt inzetten. Naast theorie- en achtergrondinformatie ga je aan de slag met (eigen) casuïstiek. Je leert op welke manieren je een traject kunt starten en vervolgen. Met JOBtoWORK kun je altijd verder……

JOBtoWORK is een methode en een manier van denken, die gebaseerd is op de 3 lagen van Kiper.
Deze 3 lagen zijn:

 1. Brainstormen (wensen, inventariseren)
 2. Analyseren (oriënteren, voor- en nadelen)
 3. Accepteren (kiezen, realiseren)
JOBtoWORK heeft de volgende 4 aandachtsgebieden:
 1. Veranderen
 2. Kiezen
 3. Solliciteren
 4. Netwerken

Alle aandachtsgebieden zijn volgens eenzelfde structuur opgebouwd en zijn aan elkaar gelinkt. Onder elk item zitten minimaal 2 praktische opdrachten en oefeningen. Gedurende twee dagen wordt door de bedenker en ontwikkelaars van deze methodiek getraind in het gedachtengoed en gebruik van deze methode. De gehele methode krijg je ook tot je beschikking, zodat je direct aan de slag kunt in je dagelijkse werk als loopbaancoach.


BLOK 2/Dag 3 en 4: De missie, taak en omgeving van de loopbaanprofessional (Foto van jou als loopbaanprofessional in relatie tot ontwikkelingen op de arbeidsmarkt)

Tijdens dit blok breng je in kaart wat voor loopbaanprofessional je wilt zijn, welke competenties je daarvoor nodig hebt en welke competenties je daarvoor nog te ontwikkelen hebt.

Je krijgt zicht op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat dit betekent voor het vak van loopbaanprofessional.


DAG 5: De start en opbouw van een traject; communicatie

We gaan uitgebreid in op het intakegesprek, de haalbaarheid van een loopbaanvraag, het gezamenlijk uitstippelen van een loopbaantraject, de verslaglegging naar de opdrachtgever en wat de investering van een loopbaantraject is.

Communicatie is een belangrijk onderdeel van loopbaancoaching. Op deze lesdag gaan we in op de verschillende stijlen, persoonlijkheidstypen van jou en van je klant en hoe je hier in een loopbaantraject mee om kunt gaan. De volgende modellen komen voorbij: Communicatiemodel, Roos van Leary, Stad van Axen, Kernkwadrant.


DAG 6: In beweging

Als behulpzame loopbaanprofessional ligt het verstrikt raken in de dramadriehoek op de loer. We gaan in op wat de dramadriehoek is als onderdeel van Transactionele Analye, kijken wat een ieders valkuil daarin kan zijn en we onderzoeken vooral ook hoe je uit de dramadriehoek kunt blijven. Wat kun je doen, welke opdrachten kun je inzetten? Oplossingsgericht werken is een van de manieren, die we verder uitwerken.

Op deze lesdag komen drijfveren aan bod en gaan we in op welke rouw een verandering met zich mee kan brengen


DAG 7: Creatief denken en speedcoaching

Door zelf te ervaren en oefenen, leer je het meest. We hebben op deze lesdag een middag ingeruimd voor speedcoaching met een “echte” klant.

Verder is er aandacht voor ons brein en creatief denken. Je gaat oefenen met verschillende creatieve opdrachten, die ook in JOBtoWORK te vinden zijn.


DAG 8: Marktonderzoek en overtuigingen & belemmeringen in een traject

Op deze lesdag krijg je zicht op wat zowel overtuigingen en belemmeringen zijn van jezelf in een traject, en ook wat deze zijn van je klant. Je krijgt handvatten en opdrachten om belemmeringen om te zetten in kansen.

Je leert welke manieren er zijn om marktonderzoek te doen om je klant keuzes te kunnen laten maken en de consequenties van die keuzes te laten zien.  Tegen welke dilemma’s loopt je klant aan en welke coachingsmodellen  kun jij als professional inzetten? (o.a. spiegelen, scenario denken)


DAG 9: Online zichtbaarheid, van kiezen naar solliciteren & netwerken, Business Model YOU

Social media is een niet meer weg te denken onderdeel in een loopbaantraject. Hoe zorg je ervoor dat jij en je klant optimaal zichtbaar zijn?

Kiezen voor een loopbaan is één, een loopbaan realiseren is een volgende stap. Op deze dag maak je kennis met de belangrijkste onderdelen en hoe je je klant daarin eigenaarschap geeft en de eigen verantwoordelijkheid.

Als medewerker van de toekomst is ondernemerschap een belangrijke competentie . Dit geldt voor zowel mensen in loondienst als zelfstandigen. Op deze lesdag maak je kennis met Business Model You, een afgeleide van het Business Model Canvas. Je maakt de koppeling met de opdrachten uit JOBtoWORK.


DAG 10: Loopbaanontwikkeling binnen organisaties; middelenmarkt als samenvatting en afronding van de opleiding

Loopbaanontwikkelingen binnen organisaties veranderen voortdurend. Afhankelijk van economische ontwikkelingen liggen de accenten steeds weer anders. Je maakt kennis met de verschillende onderdelen, wat de rol van HR en ook van jou als loopbaanprofessional is.

Tot slot sluiten we af met een middelenmarkt, waarbij alle modellen die aan de orde zijn gekomen de revue passeren door middel van presentaties van de deelnemers.

Wat is de werkwijze van deze training?

Tijdens de training werk je afwisselend zelfstandig en samen met anderen, in een combinatie van denken en doen, inspanning en ontspanning.
Naast de trainingsdagen krijg je opdrachten om zaken uit te werken of uit te zoeken. Houd rekening met 3 tot 4 uur tijd tussen de trainingsdagen in.

Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Wanneer en waar wordt deze opleiding gegeven?

 • 20 en 21 oktober 2020
 • 17 en 18 november 2020
 • 15 december 2020
 • 12 januari 2021
 • 9 februari 2021
 • 9 maart 2021
 • 13 april 2021
 • 18 mei 2021

De trainingstijden: zijn van 09.30-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

Lunch: is inbegrepen. (zaal open vanaf 09.00 uur)

Plaats: De training vindt plaats in de regio Alkmaar.

 

Klik hier voor de actuele data van de inwerktraining JOBtoWORK.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Door wie wordt deze training gegeven?

Deze training wordt gegeven door Jacqueline Boots en Joke de Geest. Jacqueline is eigenaar van de Ommezwaai. Zij heeft jaren gewerkt in het HRM en loopbaanvak waarbij zij zowel de coaching als de trainingen voor haar rekening neemt. Zij is tevens ondernemerscoach.

Joke is vanaf 2013 mede eigenaar van JOBtoWORK en vanaf 2008 mede eigenaar van Pezzo per Pezzo. Zij werkte daarvoor bij Randstad HR Solutions als HR consultant, trainer & coach.

Wat is de investering voor jou? 

De kosten voor deze tiendaags opleiding zijn € 3.900,- (BTW-vrij) inclusief de JOBtoWORK methodiek, het gebruik van het online leerplatform en ander materiaal, koffie/thee en lunches.

Wil je de tweedaagse inwerktraining JOBtoWORK volgen en daarna de methodiek JOBtoWORK tot je beschikking krijgen dan zijn de kosten € 900,-

Pand Raak

Laan 21
1741 EA Schagen

Routebeschrijving;

Vanaf de N245 vanuit Alkmaar, neem de tweede kruising, voorbij het Regius College aan je rechterhand, de afslag naar rechts de Hofstraat op.
Je ziet een brandweerkazerne aan je rechterkant. Weg vervolgen door de Oude Slotstraat en dan linksaf de Laan op.
Pand Raak zit na ongeveer 30 meter aan je rechterkant.

Parkeren bij Pand Raak is gratis. Op ons eigen terrein hebben we een aantal plekken. Daarnaast is achter het pand een ruime parkeerplaats, maar ook aan de overkant van de straat. Voor de deur kan men 2 uur parkeren met een blauwe kaart. En vergeet de parkeerplekken bij het station niet op slechts 2 minuten loopafstand.

Ik heb door deze opleiding mijn passie en drijfveren gevonden

Maaike Baars, Senior intercedent PDZ Uitzendburo

Via de Ommezwaai heb ik de opleiding loopbaanprofessional 3.0 gevolgd. In januari 2017 ben ik gestart en begin juli zal ik deze met succes afronden.

De afwisseling van deze opleiding is mij erg goed bevallen. Twee dagen per maand klassikaal in een groep van zes cursisten onder begeleiding van twee professionele coaches, een of twee proefklanten waarmee je aan de slag gaat, thuisstudie, intervisie en een een op een coach gesprek zorgen ervoor dat je alles uit deze opleiding haalt wat je eruit wilt halen. De twee coaches hebben beide hun eigen achtergrond, hebben beide hun eigen manier van coaches wat het erg leerzaam maakt.  Door de grootte van de groep heb je veel interactie tijdens de studiedagen en zoek je elkaar op naast deze dagen wanneer nodig is. Je hebt allemaal hetzelfde doel en dat zorgt voor genoeg sparringpartners om je heen. De opleiding is goed opgezet en alle aspecten van het vak loopbaanprofessional komen voorbij. Na deze opleiding ben je klaar om als loopbaanprofessional, coach, trainer of adviseur aan de slag te gaan De combinatie van het werken met JOBtoWORK zorgen ervoor dat je onderscheidend bent ten opzichte van andere loopbaanprofessionals… en wie wil dat nou niet! De opleiding is mij erg goed bevallen en ik raad deze zeker aan als je naar een opleiding voor loopbaancoach/loopbaanprofessional op zoek bent.

Net als velen was ik bezig met de vraag “wat wil ik nu gaan doen?” Ik heb in elk geval door deze opleiding mijn passie en drijfveren gevonden en weet nu zeker wat ik wil gaan doen in de toekomst. Werken als loopbaanprofessional.

Bedankt Joke en Jacqueline voor al jullie hulp, inzet en begeleiding. Dankzij jullie hulp ga ik vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

De opleiding is enorm effectief. Het leverde voor mezelf veel inzichten op tijdens de cursusdagen, maar zeker ook nog in de periode erna.

Natalie Mijts, afdelingshoofd Dienstverlening & Bestuur
Gemeente Koggenland

Jaren geleden volgde ik bij De Ommezwaai al met veel plezier de opleiding Doelgericht coachen. Toen ik besloot om verder verdieping te zoeken via een opleiding tot loopbaanprofessional, was De Ommezwaai dan ook zeker een van de opties. Uiteindelijk koos ik voor hen vanwege hun specifieke aanpak, de methode JOBtoWORK.

Bij JOBtoWORK heeft een coachee de regie zelf in handen en volgt zijn of haar eigen route naar succes. Elk loopbaantraject is dan ook anders. Het persoonlijke verhaal van degene die je coacht, is de basis. Als coach faciliteer je het proces en breng je verdieping aan. Die insteek spreekt me erg aan.
De opleiding was behoorlijk intensief, een half jaar lang met steeds twee achtereenvolgende trainingsdagen. Het voordeel hiervan is dat je echt intensief bezig bent met de materie, waardoor de methode meer en meer gaat leven. De intervisiemomenten met de andere cursisten, onder begeleiding van De Ommezwaai, droegen daar ook aan bij.

De opleiding is enorm effectief. Het leverde voor mezelf veel inzichten op tijdens de cursusdagen, maar zeker ook nog in de periode erna. Daarnaast vind ik JOBtoWORK vernieuwend, omdat je iemand stimuleert om op ontdekkingsreis te gaan en gaandeweg de reis te leren en te ontwikkelen, om vervolgens de juiste stappen te kunnen zetten. Als coach loop je mee op die weg, die voor iedereen verschillend is en ruimte geeft aan de authenticiteit van de coachee.

Joke de Geest, Peter Jansen en Jacqueline Boots geef ik zeker een 8 voor deze opleiding. De tevredenheid bij de deelnemers die ik inmiddels heb gecoacht, is groot. Ze dachten meestal wel te weten waar ze uit zouden komen en werden stuk voor stuk verrast. Uiteindelijk hebben ze de voor hen gewenste stappen kunnen zetten. En daar doe je het tenslotte voor!

Twee scenario’s voor de opleiding loopbaanprofessional.

Word jij de werkgelukspecialist voor jouw organisatie?
Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Zowel geluk thuis als op het werk wordt een steeds belangrijkere voorwaarde in ons leven. Binnen organisatie zal er dus steeds meer aandacht zijn voor het juist inzetten van de kwaliteiten en talenten van de
werknemer. Om zo te zorgen voor betere presentaties, resultaten en meer werkplezier. Wil jij de volgende werkgelukspecialist zijn. Kijk dan eens naar onze opleiding voor Loopbaanprofessional.
Wil jij werken met deze digitale allesomvattende methodiek voor loopbaanprofessionals?
Geen losse opdrachten of wat digitaal en andere opdrachten op papier. Hoe fijn is het om een methodiek te hebben waarin de loopbaanankers van Schein zitten, de logische niveau’s van Dilts, de ouder/volwassen/kind communicatie van de Transactionele
Analyse, de rollen van Belbin en nog veel meer. En dat alles digitaal, gemakkelijk op te zoek en per opdracht door te sturen aan je klant.
De methodiek bestaande uit 200 opdrachten gaat uit van de zelfregie van de klant en kent vier fasen. Veranderen, kiezen, netwerken en solliciteren.

Deze methodiek is geschikt voor loopbaanprofessionals, HR adviseurs, intercedenten, re-integratiecoach en iedereen die zich begeeft op het vlak mens en werk. Wil je meer weten kijken dan verder op onze website naar de mogelijkheden.

Een nieuw begin, begint hier!

Op de volgende pagina hebben we enkele vragen voor je. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Pin It on Pinterest