Opleiding Loopbaanprofessional 3.0

en Methodiek JOBtoWORK.

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie

DE opleiding voor loopbaanprofessionals inclusief de methode JOBtoWORK

De beweging op de arbeidsmarkt is op zijn hoogtepunt. Reorganisatie na reorganisatie. Banen vallen weg in de bouw, verzekeringsmaatschappijen, banken en de zorg. Daar komen wel nieuwe banen voor terug. ICT’ers worden weer volop gezocht. Data-analisten, hackers, cyber rechercheurs of communicatietechnologen. Tegelijkertijd is de vraag naar ambachtslieden groter dan ooit.

Naast de verandering in de beroepen is ook de visie op arbeid veranderd. Werkgevers zetten een tijdelijke dienstverband niet meer automatisch om in een vast dienstverband. Er is een toename van zelfstandige professionals en de manier waarop we aan werk komen is totaal veranderd. Van de medewerker wordt een continue ontwikkeling verwacht op zijn/haar vakgebied maar ook op het gebied van netwerken, je eigen pad uitstippelen en het werken op basis van output in plaats van uren. Al deze ontwikkelingen, en dat zijn ze nog lang niet allemaal, vragen een andere visie op loopbaancoaching.

Deze opleiding is bedoeld voor jou. De professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseer je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Gedurende 10 dagen nemen wij je mee in de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, laten we je proeven aan de mogelijkheden die je klant heeft en werken we met een allesomvattende methodiek die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

De Methodiek JOBtoWORK

Word jij een loopbaanprofessional 3.0 of ben je het al?
Ben je al loopbaanprofessional, wil je kennis vergroten en werken met een allesomvattende methodiek dan is een tweedaagse inwerktraining met deze methodiek iets voor jou? Na deze twee dagen weet je hoe de methodiek werkt en hoe je dit kunt inzetten voor het coachen, adviseren en trainen van je klanten.

Voor wie is de Opleiding loopbaanprofessional 3.0?

Deze opleiding is bedoeld voor jou. De professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseert je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Voor wie is de tweedaagse inwerktraining JOBtoWORK? 

Ben je al loopbaanprofessional, wil je kennis vergroten en werken met een allesomvattende methodiek dan is een tweedaagse inwerktraining met deze methodiek iets voor jou? Na deze twee dagen weet je hoe de methodiek werkt en hoe je dit kunt inzetten voor het coachen, adviseren en trainen van je klanten.

Deze training is passend als je:

MBO+, HBO of WO werk en denkniveau hebt. Je bent de professional die regelmatig te maken heeft met of zich interesseert voor de ontwikkeling van de mens op het gebied van zijn/haar loopbaanpad. Je realiseer je dat de tijden zijn veranderd en dus ook de coaching in het maken van nieuwe keuzes anders is en je vaardigheden als loopbaancoach/adviseur wilt aanscherpen.

Wat is het doel van de Opleiding loopbaanprofessional 3.0?

Gedurende 10 dagen nemen wij je mee in de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, laten we je proeven aan de mogelijkheden die je klant heeft en werken we met een allesomvattende methodiek die je direct kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Ervaring van een van de deelnemers:

Ik heb door deze opleiding mijn passie en drijfveren gevonden
Maaike Baars, Senior intercedent PDZ Uitzendburo

Via de Ommezwaai heb ik de opleiding loopbaanprofessional 3.0 gevolgd. In januari 2017 ben ik gestart en begin juli zal ik deze met succes afronden.

De afwisseling van deze opleiding is mij erg goed bevallen. Twee dagen per maand klassikaal in een groep van zes cursisten onder begeleiding van twee professionele coaches, een of twee proefklanten waarmee je aan de slag gaat, thuisstudie, intervisie en een een op een coach gesprek zorgen ervoor dat je alles uit deze opleiding haalt wat je eruit wilt halen. De twee coaches hebben beide hun eigen achtergrond, hebben beide hun eigen manier van coaches wat het erg leerzaam maakt.  Door de grootte van de groep heb je veel interactie tijdens de studiedagen en zoek je elkaar op naast deze dagen wanneer nodig is. Je hebt allemaal hetzelfde doel en dat zorgt voor genoeg sparringpartners om je heen. De opleiding is goed opgezet en alle aspecten van het vak loopbaanprofessional komen voorbij. Na deze opleiding ben je klaar om als loopbaanprofessional, coach, trainer of adviseur aan de slag te gaan De combinatie van het werken met JOBtoWORK zorgen ervoor dat je onderscheidend bent ten opzichte van andere loopbaanprofessionals… en wie wil dat nou niet! De opleiding is mij erg goed bevallen en ik raad deze zeker aan als je naar een opleiding voor loopbaancoach/loopbaanprofessional op zoek bent.

Net als velen was ik bezig met de vraag “wat wil ik nu gaan doen?” Ik heb in elk geval door deze opleiding mijn passie en drijfveren gevonden en weet nu zeker wat ik wil gaan doen in de toekomst. Werken als loopbaanprofessional.

Bedankt Joke en Jacqueline voor al jullie hulp, inzet en begeleiding. Dankzij jullie hulp ga ik vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Hoe is de training opgebouwd?

Dag 1 en 2
Wie ben jij?

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Wat is jouw visie op loopbaancoaching en op de arbeidsmarkt?
 • Jouw persoonlijke voorkeur stijl als loopbaancoach: uitdagingen en bedreigingen.
 • Hoe kun je meer flexibel andere stijlen van loopbaancoaching inzetten?
 • Wat is jouw WHY als loopbaanadviseur? Hoe komt dat naar voren in je communicatie?
 • Wat is jouw arbeidsmarktperspectief voor de komende 5 jaar en wat is jouw plan om dat te realiseren?
 • Op welke manier communiceer je met je klant en opdrachtgever?
 • Wat zijn de trends en de waar zitten de kansen in de toekomstige arbeidsmarkt?
 • Wat zijn de basisvaardigheden van een coach?
 • Wanneer coach je en wanneer adviseer je?
Dag 3 en 4
De methodiek JOBtoWORK

In je werk als loopbaanadviseur ben je zelf het belangrijkste instrument. Methodieken en modellen zijn helpend en ondersteunend. Er zijn veel losse instrumenten op internet beschikbaar Wij bieden je bij deze opleiding een volledige methodiek JOBtoWORK aan met op elkaar afgestemde instrumenten.

JOBtoWORK is een methode en een manier van denken, die gebaseerd is op de 3 lagen van Kiper.
Deze 3 lagen zijn:

 1. Brainstormen (wensen, inventariseren)
 2. Analyseren (oriënteren, voor- en nadelen)
 3. Accepteren (kiezen, realiseren)
JOBtoWORK heeft de volgende 4 aandachtsgebieden:
 1. Veranderen
 2. Kiezen
 3. Solliciteren
 4. Netwerken

Alle aandachtsgebieden zijn volgens eenzelfde structuur opgebouwd en zijn aan elkaar gelinkt. Onder elk item zitten minimaal 2 praktische opdrachten en oefeningen. Gedurende twee dagen wordt door de bedenker en ontwikkelaars van deze methodiek getraind in het gedachtengoed en gebruik van deze methode. De gehele methode krijg je ook tot je beschikking, zodat je direct aan de slag kunt in je dagelijkse werk als loopbaancoach.

Ben je al loopbaanprofessional, wil je kennis vergroten en werken met een allesomvattende methodiek dan is een tweedaagse inwerktraining met deze methodiek iets voor jou? Na deze twee dagen weet je hoe de methodiek werkt en hoe je dit kunt inzetten voor het coachen, adviseren en trainen van je klanten.

Gedurende de dagen 5, 6, 7 en 8 zullen we steeds de methodiek gebruiken bij de vraagstukken zodat je hiervan optimaal gebruik leert maken hiervan.

Dag 5 en 6
De start en opbouw traject

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Hoe voer je een intakegesprek en bepaal je de haalbaarheid van de loopbaanvraag.
 • Zit er nog rouw bij de kandidaat en hoe ga je daarmee om.
 • Met welke persoonlijkheidstypen krijg je te maken.  (versus je eigen persoonlijkheidstype)
 • Hoe bouw je een loopbaantraject op.
 • Wat zijn de drijfveren van de kandidaat. (versus je eigen drijfveren)
 • Welke weerstanden en belemmeringen kom je tegen. Wat doet dat met jou en hoe ga je daarmee om?
 • Wat is oplossingsgericht coachen / omdenken / RET.

De proefklanten komen in beeld.
Welke tests kun je inzetten voor je klant.

Dag 7 en 8
Creatief denken en online kansen

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Hoe kun je creatief denk methodieken toepassen in je praktijk.
 • Wat weet jij van de invloed van social media? En hoe kun je social media pro actief inzetten in je loopbaantraject?
 • Is online jobsearch voor jou appeltje-eitje of heb je nog meer informatie nodig.
 • Hoe netwerk je offline? En hoe zet je de klant in beweging om te netwerken.
 • Ken je de sociale kaart van jouw klant. Hoe leer je de klant dit netwerk in kaart te brengen en proactief in te zetten?
 • Zet je werkgeversbril op?

Afwikkeling van je proeftrajecten.
Wanneer ben jij tevreden en wanneer is je klant tevreden.

Dag 9 en 10
Jouw business case

Hoe maak je een business case voor jouw plannen als loopbaanprofessional.

Na het afronden van deze opleiding wil je aan het werk. Je wilt inzichtelijk maken hoe je jezelf kunt verkopen aan de klant. Dit kan de interne klant zijn of de externe klant.

Tijdens 2 dagen gaan we in op jouw business case. Wat heb je nodig om succesvol te zijn? Hoe ziet je dienstverlening eruit? Hoe onderscheid je je ten opzichte van andere loopbaanprofessionals? Doe je dit binnen je eigen organisatie of wil je als zelfstandig ondernemer verder en wat komt daarbij kijken.

Wat is de werkwijze van deze training?

Tijdens de training werk je afwisselend zelfstandig en samen met anderen, in een combinatie van denken en doen, inspanning en ontspanning.
Naast de trainingsdagen krijg je opdrachten om zaken uit te werken of uit te zoeken. Houd rekening met 3 tot 4 uur tijd tussen de trainingsdagen in.

Een trainingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Wanneer en waar wordt deze opleiding gegeven?

 • 20 en 21 oktober 2020
 • 17 en 18 november 2020
 • 15 december 2020
 • 12 januari 2021
 • 9 februari 2021
 • 9 maart 2021
 • 13 april 2021
 • 18 mei 2021

De trainingstijden: zijn van 09.30-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

Lunch: is inbegrepen. (zaal open vanaf 09.00 uur)

Plaats: De training vindt plaats in de regio Alkmaar.

 

Klik hier voor de actuele data van de inwerktraining JOBtoWORK.

Door wie wordt deze training gegeven?

Deze training wordt gegeven door Jacqueline Boots en Joke de Geest. Jacqueline is eigenaar van de Ommezwaai. Zij heeft jaren gewerkt in het HRM en loopbaanvak waarbij zij zowel de coaching als de trainingen voor haar rekening neemt. Zij is tevens ondernemerscoach.

Joke is vanaf 2013 mede eigenaar van JOBtoWORK en vanaf 2008 mede eigenaar van Pezzo per Pezzo. Zij werkte daarvoor bij Randstad HR Solutions als HR consultant, trainer & coach.

Wat is de investering voor jou? 

De kosten voor deze tiendaags opleiding zijn € 3.900,- (BTW-vrij) inclusief de JOBtoWORK methodiek, het gebruik van het online leerplatform en ander materiaal, koffie/thee en lunches.

Wil je de tweedaagse inwerktraining JOBtoWORK volgen en daarna de methodiek JOBtoWORK tot je beschikking krijgen dan zijn de kosten € 900,-

Twee scenario’s voor de opleiding loopbaanprofessional.

Word jij de werkgelukspecialist voor jouw organisatie?
Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Zowel geluk thuis als op het werk wordt een steeds belangrijkere voorwaarde in ons leven. Binnen organisatie zal er dus steeds meer aandacht zijn voor het juist inzetten van de kwaliteiten en talenten van de
werknemer. Om zo te zorgen voor betere presentaties, resultaten en meer werkplezier. Wil jij de volgende werkgelukspecialist zijn. Kijk dan eens naar onze opleiding voor Loopbaanprofessional.
Wil jij werken met deze digitale allesomvattende methodiek voor loopbaanprofessionals?
Geen losse opdrachten of wat digitaal en andere opdrachten op papier. Hoe fijn is het om een methodiek te hebben waarin de loopbaanankers van Schein zitten, de logische niveau’s van Dilts, de ouder/volwassen/kind communicatie van de Transactionele
Analyse, de rollen van Belbin en nog veel meer. En dat alles digitaal, gemakkelijk op te zoek en per opdracht door te sturen aan je klant.
De methodiek bestaande uit 200 opdrachten gaat uit van de zelfregie van de klant en kent vier fasen. Veranderen, kiezen, netwerken en solliciteren.

Deze methodiek is geschikt voor loopbaanprofessionals, HR adviseurs, intercedenten, re-integratiecoach en iedereen die zich begeeft op het vlak mens en werk. Wil je meer weten kijken dan verder op onze website naar de mogelijkheden.

Een nieuw begin, begint hier!

Op de volgende pagina hebben we enkele vragen voor je. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Pin It on Pinterest