Transpiratie of inspiratie

Pffff, afgelopen week ontbrak het me aan inspiratie om een blog te schrijven. Ik kon het gewoon niet bedenken. Waar ga ik over schrijven, welke onderwerp is actueel én is ook nog interessant voor mijn lezers? Ik kon er gewoon weg niet opkomen. Een soort “writer’s block”. Nu wil ik mezelf zeker niet vergelijken met een schrijver hoor maar ik had er toch echt last van. Hoe komt dat dan eigenlijk?

Na wat onlineonderzoek stuitte ik op drie mogelijke oorzaken: verkeerde timing, angst en perfectionisme. Dat herken ik ook wel, maar wat doe je eraan.

Verkeerde timing

Soms zit je hoofd vol of ben je met teveel andere dingen bezig. Er is geen rust en ruimte om te schrijven.

Angst

Schrijf ik wel het goede; hebben jullie wel wat aan mijn informatie en kán ik dit eigenlijk wel.

Perfectionisme

Kloppen de zinnen, zitten er geen spelfouten in of is de tekst te lang of te kort. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt in je op.

Gelukkig vond ik ook heel veel tips om het ‘writer’s block’ te doorbreken

 • Ga een rondje buiten lopen en gewoon wat anders doen
 • Zorg dat er geen afleiding/ruis in de buurt is
 • Doe een spelletje
 • Verander van omgeving (ga eens aan een ander bureau zitten)
 • Lees een artikel of een boek
 • Ga vrij schrijven dus gewoon beginnen met schrijven zonder te bedenken wat
 • Maak een lekker kopje koffie voor jezelf en luister naar muziek
 • Bel een collega of een vriend
 • Verras jezelf …
 • Praat tegen en brainstorm met je imaginaire vriend
 • Start in het midden
 • Kijk naar foto’s ter inspiratie
 • Ga zitten en SCHRIJF totdat het af is. 

Ik denk dat het zeker kan helpen maar beperkt. Uiteindelijk denk ik dat voor de meeste dingen geldt dat 90% transpiratie is en 10% inspiratie. Ik heb na het lopen van een rondje, een goede kop koffie al kletsend met een andere ondernemers, mezelf verrast met een nieuw jurk toch de laatste TIP maar ter harte genomen.

Ik hoop dat bovenstaande tips je helpen en heel veel succes met schrijven!

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?