The show must go on ..

Het eerste jaar van mijn Ommezwaai

Het is nu een jaar geleden dat ik eigenaar werd van De Ommezwaai. En dat was best een roerig jaar. Natuurlijk vanwege de uitdagingen en activiteiten die horen bij het runnen van een bedrijf. En iedere ondernemer die dit leest weet waar ik het over heb. Ben je geen ondernemer dan zal ik een tipje van de sluier oplichten. Naast het feit dat het geweldig is dat je op je eigen manier je vak mag uitoefenen. Mag je je ook bezighouden met o.a. acquisitie, online marketing, ICT, inkoop materialen, netwerken en boekhouden. Meestal vind je dit niet het allerleukste maar het wel moet gebeuren om je bedrijf goed te runnen. En dan komen er ook altijd andere dingen op je weg.

De beren op je weg verlammen je soms maar het hoeft niet

Dat het leven en ook het ondernemerschap niet altijd loopt zoals je verwacht dat hoef ik jullie niet te vertellen. Waarschijnlijk herken je ook direct een situatie waar het niet zo gladjes verliep en dit kan natuurlijk ook privé zijn. Juist in het eerste jaar verloor ik een dierbare. Dan is er verdriet en ook allerlei belemmerende beelden komen boven. Dit verlamde mij deels in mijn ondernemerschap. En hoe ga je hier mee om? Je moet door! Daarom een tip om in degelijke situatie toch door te kunnen gaan. Daar komt ie:

Schrijf al je “beren” eens op. Maak er een mooi rijtje van.

Ga er even voor zitten en kijken eens wat kan helpen om te beren weg te jagen. Of bedenk wat het ergste is dat kan gebeuren. Zet deze helpende gedachten in een rijtje ernaast.

Om het te verhelderen even een voorbeeld: “Nu ik minder tijd aan mijn bedrijf besteed, blijft de omzet natuurlijk achter en kan ik wellicht mijn hypotheek niet betalen”. Een helpende gedachte kan zijn: “Ik heb nu even rust nodig om weer 100% te kunnen functioneren. Ik heb nog wat financiële middelen en kan deze rust dus nemen. Daarna ga er weer volledig tegen aan”.

Een andere helpende gedachte hierbij kan zijn: “Wie zou mijn kunnen helpen. Wellicht bij  het uitvoeren van de opdracht voor je of om mee te sparren”. #durftevragen

Vol goede moed verder dus.

Vol moed ben ik het eerste jaar ingegaan om de Ommezwaai een nieuwe look en feel te geven. Nieuwe keuzes te maken die bij mij passen en bij de mensen met wie ik samenwerk. Gaandeweg kwam ik er steeds meer achter dat de Ommezwaai zich zou moeten richten op loopbaanvraagstukken en dat dit bovendien ook veel beter bij mij past.

In samenwerking met een geweldige ondernemer uit mijn netwerk Joke de Geest van Pezzo per Pezzo heb ik een opleiding voor loopbaanprofessionals 3.0 opgezet en succesvol de eerste keer georganiseerd en 8 zeer gemotiveerde professionals “afgeleverd”. De volgende opleiding start in september.

De 3,5 daagse loopbaantraining “Geef je loopbaan een nieuwe impuls”  is aangepast en richt zich ook meer op de toekomst. Wat wordt er van ons gevraagd qua competenties en skills. En hoe speel je daar als werknemer op in. De individuele loopbaantrajecten laten mooie resultaten zien. We scoren gemiddeld een 8,6 bij de trajecten. Op naar 9.

Kritisch en trots

Vaak denk ik dat het allemaal te langzaam gaat. Is het allemaal wel goed genoeg. Als ik dat soort momenten heb spar ik met andere ondernemers. Kijk ik nog eens naar de evaluaties van mijn klanten. En kom ik wel weer terug op aarde en realiseer ik me wat ik tot nu toe heb bereikt en mag ik ook best trots op mezelf zijn. Dus bij deze: ik ben TROTS op hetgeen ik (wij) tot nu toe bereikt hebben. Wij, omdat zonder energieke, lieve collega’s om me heen was het me zeker niet gelukt. Op naar mijn jaar 2 Ommezwaai. DE loopbaanspecialist van Noord-Holland.

Jullie hulpI

Graag maak ik gebruik van jullie expertise. Heb je tips om de dienstverlening te verbeteren. Laat het me weten !!

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?