Should I stay or should I go?

In mijn vorige blog heb ik naar de inspirerende werkomgeving gekeken. Wat hebben we nodig om optimaal en met plezier te werken. Is dat een goede koffie, leuke collega’s, ergonomische bureaus en stoelen of een lunchroom waar je direct ook kunt chillen?

Ik vraag me deze week af of werkgeluk op je bucketlist staat. Wat is eigenlijk een bucketlist? Een lijst dit je maakt als je nog een jaar te leven hebt. Met allerlei extreme vakanties of activiteiten die je anders niet zo durven of waarvoor je het geld niet wilde uitgeven. Tja het is toch je laatste jaar.

Steeds vaker wordt een bucketlist gemaakt ook als je verwacht nog een lang en gelukkig leven voor je te hebben. Met wensen of dromen die eigenlijk niet waar te maken is. Denk aan een huis op Ibiza of een vakantie naar de maan. Trouwen met de liefde van je leven is al wat dichterbij, toch die nieuwe fiets kopen, een opleiding starten die perfect past bij jouw ambitie of solliciteren naar de perfecte baan bij een andere werkgever komt in de buurt.
Eerst wat officiële cijfers: over het algemeen zijn Nederlanders blij met hun werk. TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houden jaarlijks een enquête over arbeidsomstandigheden onder 46.000 werknemers, en daaruit blijkt dat 58,5 procent van de Nederlanders ‘tevreden’ is met het werk, en 17,9 procent zelfs ‘zeer tevreden’. 
Wie (nog) gelukkiger wil worden op zijn werk, vindt op Google allerlei adviezen: goede contacten onderhouden met collega’s, meer voor jezelf opkomen of zelfs je baan opzeggen. En als dat allemaal niet werkt, kun je je storten in een oerwoud van gelukscoaches, zelfhulpboeken, geluksexperts en gelukscursussen. Bron NRC. 

Wat levert het eigenlijk op als je gelukkig bent op je werk. Voor jezelf in ieder geval plezier en energie omdat je vooral doet waar je echt goed in bent. Volgens bij ben daardoor productiever, minder vaak ziek, collegialer, creatiever en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor je werkgever lever je in een gelukkiger staat meer op.

Een goede reden dus om werkgelukspecialisten voor werkgevers aan meer te doen aan werkgeluk. Laat de werkgeluk specialist jaarlijks een werkgelukscan maken en zorg ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek zit. En hoe mooi zou het zijn als werknemers  jaarlijks bepalen.

Should I stay or should I go.

Ik wens jullie in ieder geval veel werkgeluk.

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?