Persoonlijke ontwikkeling enzo

In deze tijd lijkt het wel of je bijna permanent bezig moet zijn met je persoonlijke ontwikkeling. Een jaar geen opleiding of cursus wordt soms gezien als een verloren jaar. Terwijl persoonlijke ontwikkeling zit in veel aspecten. Een ding is zeker persoonlijke ontwikkeling gaat wel gepaard met het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid, geduld en actie.

Een verandering heeft jouw visie nodig. Wat wil je eigenlijk leren of anders doen. Bedenk hoe je daar achter kunt komen. Ga je bij jezelf te rade, lees je een goed boek, ga je in gesprek met anderen of huur je coach in. Een ding is zeker zonder vragen te stellen aan jezelf of aan de ander kom je het niet te weten. Je gaat op onderzoek en ontdekt wat te doen. Leuk!

En dan ben je op weg. Je bent er nu van overtuigd dat dit het nieuwe pad is dat je inslaat. Realiseer je wel dat dit tijd kost en dat er dus geduld voor nodig is. Het kan helpen om je doelen op te knippen in kleine stappen zodat je het resultaat ervaart van het behalen van de volgende stap. Sta hierbij stil, wees trots en beloon jezelf. Hierdoor ga je meer genieten van de weg naar je hoofddoel.

En wat goed dat je actie onderneemt. Je kunt lange tijd denken, plannen maken, doelen stellen totdat je zeker weet wat er gaat gebeuren. Helaas zekerheid heb je niet. Het is komt neer op learning by doing. Beetje scrum. Gaat het niet zoals je wilt dan pas je je strategie gaan en ga je weer verder. Realiseer je daarbij dat het meeste van je fouten leert.

Heb je zin om te starten en wil je een keer sparren over je persoonlijke ontwikkeling. Je bent van harte welkom.

Succes in ieder geval.

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?