Opgeruimd staat netjes

Op dit moment ben ik bezig met de verkoop van mijn huis. Er wonen nu nog twee van mijn kids thuis. De oudste is al uitgevlogen en de middelste kan niet wachten. Binnen afzienbare tijd wordt het een stuk stiller in huis. Tijd om de balans op te maken en me af te vragen of het huidige huis nog bij mij past. Het is een ruim huis met een grote tuin. Ik vind tuinieren heerlijk en ook ontspannend. En sinds ik mijn eigen bedrijf heb merk ik dat ik er toch te weinig tijd voor heb of maak. Een grote tuin is dan niet handig. De vier slaapkamers heb ik ook echt niet meer nodig. Bovendien lijkt het me superleuk om weer in de binnenstad van Alkmaar te wonen. Tijd voor actie dus. 

Wat is dan de volgorde? Overleg: Eerst maar eens bespreken met het team thuis. Wat vinden we er met zijn allen van. Advies:Nadat het besluit is genomen, heb ik een makelaar ingeschakeld voor de aankoop van een woning. Aankopen is in deze tijd namelijk lastiger dan verkopen. Onderzoek: En dan starten met het bezichtigen van huizen. Dan merk je hoe moeilijk het is om de juiste match te vinden. Ondanks een tiental bezichtigingen ben ik nog niet verliefd geworden op een ander huis. Misschien komt het omdat de stylisten van de verkopende makelaars de ziel uit de woning halen door het weglaten van alle persoonlijke spullen. Omdat wij, potentiële kopers, er niet door heen kunnen kijken. Ik weet nu wel beter wat ik niet wil. 

Voorbereiding op: Een tweede stap is mijn huis eens flink opruimen. Met een groep lieve vrienden en familie hebben we een heel weekend de puntjes op de i gezet. Zooitje spullen naar de kringloop en de sloop. Beetje schilderen, lekker schoonmaken, de tuin opknappen etc. Resultaat: Kortom de boel is weer heerlijk opgeruimd, fris en clean. Wat een feest is dit eigenlijk. Dat zouden we iedere jaar moeten doen. Een nieuwe variant op de  voorjaarsschoonmaak zoals onze “moeders” dat vroeger deden. Actie: Ik ben in ieder geval klaar voor het nieuwe huis. Kom maar op! 

Ook op andere gebieden is het handig om eens een voorjaarsschoonmaak te doen. Denk aan je relatie met je partner en je kinderen, je vrienden, je andere activiteiten en natuurlijk met je baan. Wanneer heb je daar voor de laatste keer een voorjaarsschoonmaak gehouden. Check nog eens of je baan nog bij je past. Moeten er zaken opgeruimd worden of wil je helemaal “verhuizen”. Even de bezem door je baan. 
Volg de stappen overleg, advies, onderzoek, voorbereiding op en actie.

Heel veel succes. 

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?