Jacqueline Boots 5 jaar Ommezwaai

Wat een Ommezwaai is het geweest!

Vandaag 5 jaar geleden nam ik de Ommezwaai over en werd direct fulltime ondernemer. Een alleenstaande moeder met drie studerende kids. Ik had al eerder de mogelijkheid gehad om een bedrijf te starten in een periode dat mijn man een goed inkomen had en het financieel prima had gekund. Toen durfde ik het niet, en nu ging het doen. Whaaahhhh.

de Ommezwaai 20 jaar

Er stond mij een mooie uitdaging te wachten. In de beginfase ben ik druk bezig geweest om mijn eigen visie te ontwikkelen voor de Ommezwaai. Hoe werd het mijn bedrijf zonder het opgebouwde succes van Iris te kort te doen.  Ik heb de coachopleiding EQA geaccrediteerd. In samenwerking met Joke de Geest is de nieuwe opleiding Loopbaanprofessional 3.0 gelanceerd. Met deze opleiding zijn we nu het traject van een post hbo-accreditatie gestart. Ik heb mogen samenwerken met superfijne collega’s en prachtige trainers en coaches die zich volledig hebben ingezet voor de Ommezwaai. Dank daarvoor.

Natuurlijk zitten er in het ondernemerschap ook uitdagingen. Ik was tenslotte toch nog wel een puppy dat eraan begon. Want ondanks het feit dat ik veel met ondernemers heb gewerkt is je eigen toko toch wel iets anders. Je staat aan het roer en alle beslissingen moet jij zelf nemen. Natuurlijk laat je je adviseren maar uiteindelijk komt het op jou neer. Je komt hobbels tegen waar je ‘s nachts van wakker ligt. Een samenwerking die niet lekker loopt, een product dat niet oplevert wat je ervan verwacht, een marketingcampagne die toch niet helemaal aanslaat, todo lijsten en als laatste natuurlijk het corona-virus. Deze crisis heeft een fors effect gehad op de omzet het afgelopen jaar, daar kan ik niet omheen. De coach-opleidingen hebben we zoveel mogelijk voorgezet. In het begin online en zodra het kon weer live. Onze cursisten hebben hier geweldig aan meegewerkt. De loopbaanvraagstukken hadden logischerwijs geen prioriteit. En nu gaat de wereld weer open en gaan we weer volop aan het werk.

Een bedrijf run je nooit alleen. Ik heb geweldige adviseurs, collega’s, trainers en coaches waar ik mee samenwerk. En natuurlijk is daar mijn gezin. Mijn drie kinderen, Jorrit, Sil en Jules, hebben mij vanaf de eerste dag ondersteunt en bijgestaan. Alle drie op hun eigen bijzondere manier.

Ik heb genoten van deze weg en super veel geleerd het afgelopen jaar. Mijn belangrijkste les is maak mooie plannen waar je energie van krijgt, verzamel goede mensen om je heen en geniet van het moment.

Dank allemaal voor de afgelopen 5 jaar.

De toffe opdrachten, het plezier, de feedback en de mooie samenwerking. Op naar de volgende 5 jaar.

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?