Ieder nadeel heeft zijn voordeel

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt niet echt gunstig geweest. Door de economische crisis moesten bedrijven inkrimpen en was er een hogere werkloosheid. Hierdoor ontstond er een vacuüm en waren we als werknemers vooral honkvast. Durfde we het risico niet te nemen en bleven we afwachten in de hoop niet bij de volgende reorganisatie op straat te staan. Voor zowel werkgevers als werknemers was het een moeilijk periode. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op en ontstaan er weer mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Toch heeft deze lastige periode ons ook iets opgeleverd. Op de eerste plaats weten we dat de bomen niet tot in de hemel groeien en is ons financieel bewustzijn gegroeid. Daarnaast weten we nu, en helaas soms via “the hard way”, dat een lifetime-employement niet meer van deze tijd is. En tenslotte is het geen taboe meer om je loopbaanwensen te bespreken met je werkgever. Meer dan ooit zijn zowel werkgevers als werknemers bezig met duurzame inzetbaarheid. En hoe zorg je ervoor dat je waarde blijft toevoegen aan de arbeidsmarkt? Blijf investeren in je persoonlijke ontwikkeling en betrek je werkgever erbij. Zorg dat je aansluiting vindt op de arbeidsmarkt.

Zo zie je dat ieder nadeel ook zijn voordeel heeft. Daarin had Johan Cruijf helemaal gelijk.

Ben je eraan toe om je eigen business plan in kaart te brengen. Om hiermee je volgende loopbaanstap te bepalen. Dan kan onderstaand model je daarbij helpen. Heel veel succes en voor vragen ben ik natuurlijk bereikbaar.

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?