Heb jij nog de WOW factor voor je werkgever?

Je bent al een tijdje in dienst bij je werkgever. De werkzaamheden die je doet vind je leuk en het past ook goed bij je. Je hebt leuke collega’s, de reistijd naar je werk is prima  en je verdiensten zijn okay. Kortom je bent tevreden. En dat is fijn. Toch?  Of vraag je je af en toe af of dit het is wat je de komende jaren wilt blijven doen. Ervaar je genoeg uitdaging en bereid je je eigenlijk wel voldoende voor op de nieuwe toekomst. Hoe aantrekkelijk ben je eigenlijk voor jouw werkgever en voor andere werkgevers? 

Nieuwe toekomst 

Allereerst maar iets meer over die nieuwe toekomst. Hoe ziet onze werkwereld er over 5 jaar uit? We weten niet alles. Wat we wel weten is dat er steeds meer wordt geautomatiseerd en gerobotiseerd, we allemaal ouder worden, de verhouding tussen jong en oud gaat veranderen en er minder ambachtslieden zijn omdat wij steeds hoger opgeleid worden. Er ontstaan op de arbeidsmarkt andere banen met andere competenties. En ook binnen jouw bedrijf zullen ze bezig zijn met de vragen die de toekomst aan ons stelt. Denk daar voor jezelf eens over na en vraag je af wat jouw volgende stap zou kunnen zijn voor je toekomstige ontwikkeling. Het Business Model YOU kan daarbij een hulpmiddel zijn. 

Hoe aantrekkelijk ben jij? 

Jij bent tevreden over je werk en je werkgever. En hoe je tevreden is je werkgever over jou? Ben je benieuwd naar jouw “marktwaarde”? Om hier achter te komen kun je een aantal dingen doen. Hierbij wat tips.

  1. Aan de hand van 360º feedback kun jij de vraag stellen aan collega’s en managers in je organisatie. Wil jij weten hoe? Klik hier en wij mailen jou direct informatie die je hiervoor kunt gebruiken.
  2. Google je eigen functie eens op een vacaturesite zoals bijvoorbeeld IndeedCheck dan eens wat de functie-eisen zijn en ga na of jij hieraan voldoet.
  3. Ga in gesprek met iemand uit je netwerk met dezelfde functie. Bij een soortgelijk bedrijf of juist bij het type bedrijf waar jij zou willen werken.
  4. Check eens de nieuwe opleidingen die er aangeboden worden in jouw vakgebied . Wie weet word je hierdoor geïnspireerd.
  5. Ga een open gesprek aan met je manager en stel de vraag: Heb ik nog steeds de WOW factor voor de organisatie? 

Heel veel succes en mochten wij iets voor je kunnen betekenen hierin dan horen wij dat uiteraard graag. 

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?