Een goed begin is het halve werk!

Een nieuw jaar brengt weer nieuwe kansen en wellicht ook nieuwe verplichtingen. Wat staat er bij jou allemaal op de planning voor 2019. Een nieuwe woning, een opleiding die je gaat volgen, een mooie reis, een andere baan of ben je klaar voor een nieuwe liefde. Dit zijn nieuwe kansen en direct vraagt het ook iets van jou. Als je je kansen wilt omzetten naar actie zijn de volgende stappen echt handig om te doen.

Als eerste maak een lijst wat je allemaal wilt doen in 2019. Denk er nog niet te veel over na, maak gewoon eens een wensen lijst. Misschien wel een droomlijst. Alleen al door een beetje weg te dromen komt jouw wens al een stukje dichterbij. Ben je daarmee klaar kies er dan drie uit die je echt belangrijk vindt. Omdat je er drie kiest breng je direct FOCUS aan. Bewaar wel de lijst met de andere wensen voor een later tijdstip.

Ga iedere wens verder omschrijven. Dus bijvoorbeeld waar gaat de reis naartoe en in welke periode van het jaar wil ik dat? Met wie ga ik op reis en wat zijn de kosten? Weet je al met welke organisatie je gaat reizen etc. Bepaal dan of je plan leuk genoeg en haalbaar is. 

De volgende stap is het maken van een actieplan. Wie of wat heb je ervoor nodig om je wens te realiseren. Voor de reis heb je geld nodig, toestemming van je werkgever, een reisgenoot, een reisorganisatie. In het actieplan vermeld je alle stappen die je moet doen in volgorde van tijd en plan dit in je agenda. 

Werkt als laatste alle stappen af en voer je wens uit. Geniet ook vooral van de weg er naartoe. 

En wat levert dit alles jou nu op? In ieder geval zorgt het ervoor dat je je wensen in beeld hebt. Je maakt een keuze wat je ECHT wilt door er drie te kiezen. En door een helder doel te stellen geef je jezelf richting en vergroot je je kans aanzienlijk om de doelen ook te halen. 

Dan ook maar even mijn wensenlijst voor 2019: 

1. De EQA accreditatie van Opleiding Doelgericht Coachen afronden en deze goed in de markt zetten. 
2. De methodiek JOBtoWORK in de markt zetten voor loopbaancoaches, intercedenten, re-integratiecoaches en andere adviseurs op het gebied van werk. 
3. Het aantal klanten van de Ommezwaai verdubbelen in 2019. 

Ik laat het hierbij en ga gauw aan het werk om mijn wensenlijst uit te werken en mijn doelen smart te formuleren. 

Succes en geniet. 
Jacqueline 

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?