De werkgeluk test!

Met het einde van onze online tool breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Als jouw verlangen naar meer werkgeluk blijft groeien, wacht dan niet langer. Neem nu contact met ons op en laat ons je op persoonlijke wijze verder helpen.

Aan de hand van een aantal stellingen ga je achterhalen wat jouw niveau van werkgeluk is. 10 betekent dat deze stelling het meest bij jou past; 0 betekent dat deze stelling het minst bij jou past. Scoor zo eerlijk mogelijk!

Hoe gelukkig bij jij in je werk? Werkgeluk wordt bepaald door een mix van 5 factoren/indicatoren:

1. Autonomie: zelfstandig je werk kunnen doen, eigen werk indelen.
2. Relaties/verbindingen: sfeer, samenwerken met collega’s.
3. Zingeving: nuttig werk doen, iets kunnen bijdragen.
4. Persoonlijke groei: talenten ontwikkelen, mogelijkheid voor scholing.
5. Vitaliteit/gezondheid: gezond zijn en gezond blijven (eten, sporten).

Aan de hand van een aantal stellingen ontdek je wat jouw werkgelukniveau is. Je geeft je score aan door middel het kiezen van de smiley die daar het meest bij past.  Scoor zo eerlijk mogelijk!

Werkgeluk

Werkgeluk betekent voor ons dat je werk doet waar je happy van wordt en waar je je talenten zoveel mogelijk kunt gebruiken en verder ontwikkelen. Dat je dit werk doet binnen een organisatie, die bij jouw normen en waarden past met een prettige sfeer al dan niet met collega’s, die elkaar aanspreken en elkaar helpen waar nodig.

Het positieve effect van gelukkig zijn in je werk is groot. Je hebt bijvoorbeeld meer plezier in je werk, je creativiteit en productiviteit is hoger en je kunt makkelijker omgaan met veranderingen. Een organisatie behoudt hierdoor zijn medewerkers en het ziekteverzuim is lager. Verstoringen in werkgeluk leiden tot het tegenovergestelde hiervan zoals verspilling van tijd en energie, vermindering van de motivatie, schade in de relatie met je teamleden en ongewenste uitstroom van medewerkers. Over het algemeen speelt werkgeluk door in je privé leven. Wanneer je gelukkig in je werk bent, ben je thuis waarschijnlijk ook meer ontspannen. Ook het omgekeerde is het geval: wanneer het rustig is thuis geeft dit ontspanning in het werk. Redenen genoeg om te werken aan het verbeteren van jouw werkgeluk om continu een positieve bijdrage te leveren aan je team en de organisatie.

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?