Denk jij nu eens goed na over je toekomst!

Bij de meeste bedrijven staan jaarlijkse de functioneringsgesprekken, plangesprekken, popgesprekken, ontwikkelgesprekken (hoe je het ook noemt) op het programma. Ik las laatst zelfs over een feedback-app voor een 360gr beoordeling door je collega’s. Waar het volgens mij om gaat is dat je met elkaar in gesprek gaat over jouw werkgeluk en dat van je manager. Als je allebei tevreden bent, levert dit het meeste op.

Ben jij dan diegene die dit gesprek tot in de puntjes voorbereid. Een compleet toekomstplan klaar heeft. Inclusief de toekomstige skills die je je eigen wilt maken en het bijbehorende opleidingsplan met kosten en planning. Of wacht je liever af waar je manager mee komt.

De manager met wie je best goede gesprekken voert en die prima snapt wat je wilt en wat je kunt. Totdat bij het gesprek blijkt dat hij/zij toch een andere richting op wil dan jij. Wat doe je dan? Ben je dan teleurgesteld misschien wel boos. Is je manager verbaast of misschien ook wel teleurgesteld en eindigt het gesprek met de magische woorden “denk jij nu eens goed na over je toekomst”.

Zo kwam onlangs Hans bij mij langs voor een intakegesprek. Hans was na 1 jaar op het MBO is een baan gerold en is door omstandigheden steeds in andere banen gerold en nu is het moment dat de organisatie een Hbo-niveau van hem eist. Hans heeft zich wel wat ontwikkeld met een paar korte trainingen maar niet heel bewust in een bepaalde richting of vak. Dit kun je zien als een bedreiging maar het is natuurlijk een kans. Hans is net in de veertig en hij is er klaar voor om een ommezwaai te maken. Zelf de regie te nemen. En dat is wat Hans gaat doen tijdens zijn Ommezwaai traject.

Neem zelf de regie, bepaal je toekomstplan, overleg met je werkgever en geniet van de weg er naartoe. Maak dus tijd om na te denken over je toekomst. Daar heeft iedereen profijt van. Wil je een format ontvangen om je toekomstplan te maken. Klik dan hier.

Creëer je eigen toekomst …

Jacqueline

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?