De afgelopen jaren was het, gezien de economische omstandigheden, best lastig om de switch te maken naar een andere baan. Hoe doe je dan toch het werk dat bij je past en je energie geeft?

Lees de 8 tips en ga het DOEN!

1. Blijf positief. Zorg dat je de kansen blijft zien en niet de bedreigingen.
Ondanks het feit dat het soms lastig is, helpt het niet om de problemen te blijven zien. Benader de situatie altijd van meerdere kanten en wees bewust van de kansen die er altijd zijn.

2. Daag jezelf uit en doe het samen met anderen. 
Wat wil jij eigenlijk bereiken? Wat zijn jouw drijfveren? Waar kom jij je bed voor uit en met wie wil je eigenlijk samenwerken.

3. Maak jezelf zichtbaar zowel online als offline.
Deel ook je kennis met anderen zodat er een win-win situatie ontstaat en je je deskundigheid laat zien.

4. Durf te vragen om feedback.
Je wilt toch weten wat de ander van je vindt en hoe je je werk beter kunt doen. Vraag er dus gewoon om. Wat gaat wel goed en wat misschien iets minder.

5. Jezelf ontwikkelen is een must en geen pré.
Wat verandert er de komende tijd en wat kun jij daarmee? Ga je je scholing op algemeen technische aspecten of wordt je nog beter in je vak. Denk toekomstgericht.

6. Blijf netwerken.
Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent. Dat is wellicht een beetje zwart/wit maar een netwerk kan zoveel voor je toevoegen. Zorg dat je regelmatig met je netwerkcontacten afspreekt om af te stemmen wat je voor elkaar kunt betekenen.

7. Doe iedere week iets nieuws.
Of het nu een kleine of een grote verandering is. Doe iedere week iets anders en ervaar hoe dit is. Laat je creativiteit de vrije loop.

8. Ontdek wat je drijfveren zijn en ga doen wat je echt belangrijk vindt.
Waar kunnen ze jou voor wakker maken. Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken.

En bespreek dit alles natuurlijk regelmatig met je manager en maak een plan zodat je ook stappen kunt zetten in je loopbaan. Heel veel succes.

Jacqueline 

Pin It on Pinterest