Training: GRIP OP DE ONDERSTROMEN IN JE TEAM

 

Inschrijven

Interactieve workshop 17 april 2019

over een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling 

GRIP OP ONDERSTROMEN IN TEAMS

Stel je wordt gevraagd een team te trainen of coachen ‘want de communicatie loopt niet goed’, ‘het team moet zelfsturend gaan werken” of ‘mensen spreken elkaar niet aan, er zijn veel spanningen’.

Hoe pak je het aan?
Wat wordt je invalshoek?
Welke benadering brengt duurzame verandering tot stand?

In deze workshop van een hele dag bij De Ommezwaai leer je hoe je kunt herkennen wat er bij teams speelt in de onderstroom. En je krijgt de beschikking over interventies die je als trainer, teamcoach of leidinggevende kunt toepassen in teams.

René Meijer heeft jarenlange ervaring met teamcoaching en het trainen van teams. Recent heeft hij – samen met Lex Mulder – een boek geschreven over een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling onder de titel: ‘De hei op!’ Je krijgt het boek ter waarde van € 22,50 gratis mee als je meedoet met deze workshop.

Groepsdynamiek

De groepsdynamische aanpak van René Meijer vindt zijn basis in de psychoanalyse en de systeembenadering. Deze invalshoeken bieden praktische handvatten voor duurzame verbetering van de samenwerking in teams.

Want teams kennen eigen patronen en een eigen dynamiek. Als je door de ‘groepsbril’ kijkt vallen je onderstromen en processen op die je niet ziet als je alleen naar de afzonderlijke individuen kijkt.

Resultaat

Tijdens deze workshop krijg je enkele brillen aangereikt om onderstromen en onbewuste processen in teams te gaan zien. Je krijgt een indruk van wat er mogelijk aan de hand kan zijn in een team uit jouw praktijk. En welke interventie is dan aan te bevelen? En als je als teamcoach en opdrachtgever besluit met elkaar de hei op te gaan: wat kun je dan doen om de effecten zo duurzaam mogelijk te maken?

Na afloop van de trainingsdag hebben de deelnemers: 

  • Inzicht in groepsdynamische theorieën;
  • Kennis van onderstromen in teams en groepen;
  • Inzicht in mogelijke interventies in teams en groepen vanuit een interactionele en groepsdynamische invalshoek;
  • De stof van deze dag toegepast op (een) eigen praktijksituatie(s).

Vervolgmogelijkheden 

Voor degenen die zich na afloop willen specialiseren in teamcoaching, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Teamtraining op basis van outdoortechnieken. Meer informatie via De Ommezwaai.

Daarnaast biedt René Meijer bij zijn eigen opleidingscentrum Het Balkon in Vasse, een 10 dagdelen durend programma over het werken vanuit een groepsdynamische aanpak.

Voor wie?

Deze dag is vooral bedoeld voor trainers en teamcoaches, maar ook prima geschikt voor opdrachtgevers, leidinggevenden en hr-professionals, die meer willen weten over een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling.

 

Trainer: René Meijer

René Meijer (1956) is psycholoog en directeur/eigenaar van Opleidings- en Conferentiecentrum het Balkon in Vasse. Hij coacht managers en professionals en verzorgt teamtrainingen. Hij is hoofdopleider/programmamanager van onze open programma’s over interventiekunde, groepsdynamica, psychopathologie en mentaliseren. Hij volgde opleidingen in de systeem- en communicatietheorie, themagecentreerde interactie, bedrijfscommunicatie, dramatechnieken, voice dialogue, coaching, groepsdynamica, mentalization based treatment en psychotherapie.

Datum:         17 april 2019
Prijs:             € 250,- (BTW-vrij) inclusief lunch.
Inclusief het boek “De hei op” dat René Meijer schreef over dit onderwerp.

Een nieuw begin, begint hier!

Op de volgende pagina hebben we enkele vragen voor je. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Pin It on Pinterest

Open chat
Hulp nodig?
Hoi,
Kan ik je helpen?