Tijdens gesprekken popt er bij mij heel vaak een liedje op dat gaat over het onderwerp van het gesprek of soms zelfs over één woord. En aangezien iedereen het in deze tijd heeft over de lente, moest ik denken aan dit liedje. Het liedje gaat over de positieve invloed van de tandartsassistente op de bezoeker van de tandarts. Een klus dat voor veel mensen stress oplevert. Door de vriendelijke assistente die lacht naar de klant, vriendelijk is en waarschijnlijk ook duidelijk uitlegt wat er gaat gebeuren, wordt de behandeling plezieriger en minder stressvol.

Dit lied gaat o.a. over plezier in je werk, klantvriendelijk en inlevingsvermogen. Elementen die wij ook allemaal terugvinden in ons werk. Met een woord wordt dat hospitality genoemd. Hospitality (ook wel gastvrijheid genoemd) is een ware trend, maar het is veel meer dan dat. … Bedrijven die hospitality op de juiste wijze inzetten, maken het verschil en veroveren het hart van hun klant. Elke organisatie is uniek, een standaard oplossing of concept voor hospitality is er niet.

Het gaat om het veroveren van de klant. Je gaat een beetje van je klant houden. Nou dat heeft die tandartsassistente echt wel gedaan. Dat er geen standaardoplossing is voor hospitality is een logische. In de horeca wordt er veel onderzoek gedaan naar dit onderwerp en wordt er ook veel aandacht aan besteed. In een technisch bedrijf wellicht wat minder of in ieder geval anders. Wat zou bij jouw werk of bedrijf kunnen passen? Is er al een beleid op het gebied van hospitality? En wie is eigenlijk je klant. Bij een bedrijf waar ik lange tijd heb gewerkt werden de medewerkers bewust gemaakt van hun eigen hospitality door de slogan.

Wil jij door jezelf geholpen worden?
Hierdoor ben ik gaan nadenken over mijn eigen rol dat bedrijf. Hoe bejegen ik klanten en collega’s. En hoe zou ik dat nog beter en met meer plezier kunnen doen en wat voor effect heeft dit dan op mijn klanten.
Als je merkt dat het wat lastig gaat om je daarin in te leven. Of het plezier in je werk is al een tijdje wat minder. Neem dan eens de tijd om hier aandacht aan te besteden. Bespreek het met een collega of met je leidinggevende.

Als je toe bent aan een loopbaan apk kun je dat ook doen in de vorm van een training of individuele coachingsessies.

Om even vrolijk te worden luister dan gerust even naar de videoclip van Peter de Koning.
Hopelijk is het snel weer lente in de ogen van alle “tandartsassistentes”.

Jacqueline

Pin It on Pinterest